Interracial dating in rustenburg

hoe flirten via email

1 Flirten in het suche junge frau zum kennenlernen echt

 1. Titel afbeelding Flirt Step 11

  1

  Maak oogcontact. Oogcontact is het beste en simpelste wat je kunt doen als je begint met flirten. Je kunt iemand diep in de ogen kijken, maar kijk ook af en toe even weg, anders kan het te hasenkunde flirten spielen verführen intens worden. Probeer deze manieren eens:
  • Laat je betrappen terwijl je kijkt. Staar niet, maar kijk af en toe even naar de ander. Blijf dit doen tot hij/zij je in de gaten heeft. Hou de blik even een single page application in asp.net mvc 5 seconde vast, glimlach en kijk dan weer weg.
  • Kijk in zijn/haar ogen als je met elkaar praat, vooral bij betekenisvolle punten in het gesprek (als je bijvoorbeeld een compliment geeft).
  • Knipoog of trek je wenkbrauwen op. Het is misschien een beetje flauw, maar het werkt wel als je het spaarzaam doet. Doe het als je iemand aan de andere kant van een ruimte ziet staan, of als je in een groepje staat te mark driscoll dating quotes praten maar iets zegt wat alleen voor hem/haar bedoeld is.
  • Meisjes kunnen naar een jongen kijken, de ogen even neerslaan en dan weer door de wimpers heen naar hem kijken.
 2. Titel afbeelding Flirt Step 12

  2

  Glimlach. Je zult waarschijnlijk vanzelf gaan glimlachen als je met iemand praat die je leuk vindt, maar je kunt je parelwitte tanden in je voordeel gebruiken, zelfs voordat het gesprek op gang is. Je kunt ook lachen als iemand je voorbijloopt, of aan de andere kant van de kamer staat. Het hoeft geen grijns van oor tot oor te zijn; gewoon een subtiele glimlach is het beste. Probeer de volgende variaties:
  • Glimlach langzaam. Als je naar iemand kijkt, maar nog niet met hem/haar praat, kun je beter een langzame glimlach over je gezicht laten komen, in plaats van je gezicht plotseling in een grimas te vertrekken. Het is moeilijk te zeggen hoe dat komt, maar een trage glimlach wordt over het algemeen als sexy beschouwd.
  • Glimlach als je oogcontact maakt. Als je plotseling iemand in de ogen kijkt, glimlach dan voor extra effect (als het een oprechte glimlach is, zal de ander dat zelfs zien zonder naar je mond te kijken - je krijgt rimpeltjes bij je ogen, dit wordt ook wel de Duchenne-glimlach genoemd).
  • Probeer met je ogen te lachen en niet alleen met je mond. Zorg dat je hele gezicht straalt als je lacht.
 3. Titel afbeelding Flirt Step 13

  3

  Ga met hem/haar praten. Als je de persoon met wie je flirt nog niet kent kun je jezelf voorstellen (of juist niet) om het flirten verder uit te bouwen. Vermijd slijmerige openingszinnen. Zeg gewoon "Hoi", waarna je je voorstelt, of een eenvoudige vraag stelt, dat is een stuk effectiever en minder geforceerd.
  • Als de ander je naam niet kent, en je bent van nature een spontaan persoon, stel jezelf dan gewoon een keer voor. Dat kan heel eenvoudig zijn, zoals "Hoi, ik ben [naam]". En hoe heet jij?". Zorg er voor dat je de naam van de ander goed verstaat. Om de naam te onthouden kun je deze meteen herhalen nadat hij/zij het heeft gezegd (Bijvoorbeeld: "Lily. Wat een mooie naam.").
  • Of, als je vindt dat de ander wat harder voor je moet werken, kun je je naam nog een tijdje geheim houden. Als de ander het echt wil weten zal hij of zij wat onderzoek moeten gaan doen, of wat meer achter je aan moeten zitten.
 4. Titel afbeelding Flirt Step 14

  4

  Begin een gesprek. Of je de ander nu al een beetje kent of niet, een gesprek is de beste manier om het flirten naar een hoger niveau te tillen. Hier volgen wat richtlijnen:
  • De beste manier om een gesprek te beginnen met iemand die je niet kent is door te starten met een observatie die eindigt in een vraag: "Lekker weer vandaag, vind je niet?" of "Wat is het hier druk, hè?". Wat je zegt is eigenlijk niet zo belangrijk - je nodigt de ander gewoon uit om met je te praten.
  • Als je de ander al eerder hebt ontmoet kun je een gesprek beginnen op basis van een ervaring of interesse die je deelt. Je kunt het bijvoorbeeld hebben over een les die je samen volgt of de trein die jullie beiden naar je werk nemen. Nogmaals, het onderwerp is niet zo belangrijk - wat belangrijk is, is dat je hem of haar vraagt om met je te praten.
  • Peil de reactie. Als de ander goed reageert kun je de conversatie voortzetten. Als de ander niet of ongeïnteresseerd reageert, is hij of zij waarschijnlijk niet geïnteresseerd in jouw geflirt.
 5. Titel afbeelding Flirt Step 15

  5

  Hou het luchtig. Breng niet te veel persoonlijke dingen ter sprake. Praat over de omgeving om je heen, over een concert waar je net geweest bent, etc. Hou persoonlijke zaken (zoals religie, geld, relaties, opleiding enzovoorts) er buiten, behalve als je weet dat de ander graag wat diepere onderwerpen aansnijdt zonder te emotioneel te worden. Over het algemeen kun je beter niet praten over onderwerpen die voor jullie persoonlijk relevant zijn (zoals religie) totdat je elkaar beter kent.
  • Het is makkelijker om het tijdens het flirten over leuke en luchtige dingen te hebben, zoals je huisdier, televisieseries of je favoriete vakantiebestemming. Dat betekent niet dat je moet doen alsof je dom bent, maar dat je moet ontspannen en de diepere gesprekken voor later moet bewaren.
  • Wees speels. Speelsheid betekent dat je jezelf niet te serieus neemt, dat je een grappig doet, dat je de ander een beetje plaagt of over iets heel onverwachts gaat praten. Het betekent ook dat je je niet te druk maakt over het verloop van het gesprek.
 6. Titel afbeelding Flirt Step 16

  6

  Gebruik lichaamstaal om je bedoelingen duidelijk te maken. Non-verbale aanwijzingen zeggen vaak veel meer over hoe je je voelt dan woorden, dus zorg dat je laat zien wat je bedoelt. Probeer de volgende dingen:
  • Hou je houding "open". Kruis je armen of benen niet, dit zijn vaak tekens dat je jezelf wilt afschermen van de ander.
  • Draai je lichaam een beetje naar de ander toe. Ga zo zitten of staan dat je naar de ander bent toegekeerd. Draai je bovenlichaam naar hem/haar toe, of wijs met je voeten in die richting.
  • Raak hem of haar aan. Initieer heel terloops lichamelijk contact door hem of haar even op de onderarm aan te raken, of door "per ongeluk" iets te dichtbij elkaar te lopen waardoor je handen even tegen elkaar komen.
  • Speel met je haar (meisjes). Met je haar spelen is meestal een teken dat je een beetje zenuwachtig bent, wat goed is als je de ander leuk vindt - je wilt haast dat hij/zij weet dat je nerveus bent, want dat laat zien dat je geïnteresseerd bent. Om dit bewust aan de ander te laten weten kun je langzaam een pluk haar om je vinger wikkelen terwijl je praat.
 7. Titel afbeelding Flirt Step 17

  7

  Raak de ander aan. De eerste keren dat je de ander aanraakt moet je zorgen dat hij of zij zich niet "gevangen" voelt. Afhankelijk van waar je hem of haar aanraakt moet de aanraking net lang genoeg zijn zodat het duidelijk is dat je het expres deed, maar niet langer dan dat. Pak niet meteen een hand of arm vast, maar doe bijvoorbeeld alsof je even een vuiltje van een mouw afveegt, of raak "per ongeluk" elkaars voeten of knieën terwijl je zit.
  • Al deze aanrakingen kunnen zonder dat de ander in verlegenheid wordt gebracht netjes worden afgewezen, dus als de ander nog niet klaar is voor dat soort contact hoeft hij/zij je niet volledig af te wijzen.
 8. Titel afbeelding Flirt Step 18

  8

  Geef de ander al vroeg in het gesprek complimentjes. Het lijkt misschien wat snel, maar het is goed als je meteen duidelijk maakt dat je in de ander geïnteresseerd bent voordat er alleen maar een goede vriendschap ontstaat. Raap al je zelfvertrouwen bij elkaar en laat de gelegenheid niet voorbij gaan - je weet nooit wanneer de volgende kans is. Hier zijn wat technieken om te proberen:
  • Hou oogcontact wanneer je een compliment uitspreekt. Als je wegkijkt kan de ander denken dat je het niet meent.
  • Verlaag de toon en het volume van je stem een beetje. Dat zorgt dat je stem wat intiemer en een beetje sexy klinkt. Daarnaast moet de ander dan wat dichterbij komen om het te kunnen horen.
  • Gebruik de interesses van de ander in je voordeel. Als je weet dat de ander al een relatie met iemand heeft, kun je dat in je voordeel gebruiken door een compliment te geven.
  • Probeer het compliment in het gesprek te verweven. Als hij of zij bijvoorbeeld zegt dat hij/zij een vreselijke dag heeft gehad, kun je iets zeggen als "Ik kan er niet tegen om iemand die zo lief is zo ongelukkig te zien. Wat kan ik doen om je op te vrolijken?"
  • Wees voorzichtig met complimenten over uiterlijk. Een meisje vindt het misschien leuk als je iets over haar ogen zegt, maar ze vindt het wellicht eng als je te snel over haar lichaam begint. Hou het netjes en blijf bij deze fysieke kenmerken:
   • Ogen
   • Glimlach
   • Lippen
   • Haar
   • Handen
 9. Titel afbeelding Flirt Step 19

  9

  Hou de gesprekken kort. Onthou dat je altijd meer vraag kunt creëren door de voorraad schaars te houden, dus probeer de ontmoeting kort te houden. Praat niet elke dag met hem/haar. Maak er iets bijzonders van, en hou het bij een paar keer per week.
  • Laat het gesprek niet langer duren dan 5 tot 10 minuten. Hoe langer het doorgaat, hoe groter de kans is op een ongemakkelijke stilte.
  • Laat de ander naar jou toe komen. Nadat je er werk van hebt gemaakt om het gesprek te initiëren en de interesse aan te wakkeren kun je een stapje terug doen en kijken of hij/zij jou gaat opzoeken. Zo kun je de interesse van de ander peilen en de spanning opbouwen.
 10. Titel afbeelding Flirt Step 20

  10

  Sluit de deal. Als je geflirt tot nu toe succesvol is geweest en je wilt de ander beter leren kennen, is het tijd om te zien of hij/zij een afspraakje met je wil maken. Hier zijn wat mogelijkheden om de ander te vragen:
  • Vraag of de ander plannen heeft op een bepaalde datum. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Wat doe jij aanstaande zaterdag?". Hou de vraag wel open, en vraag niet iets waar alleen met ja of nee op geantwoord kan worden - dan kun je meer informatie loskrijgen. Vraag niet wat iemand vanavond of zelfs morgen doet. Probeer het een beetje vooruit te plannen, zodat je niet te wanhopig overkomt.
  • Stel voor om naar een bepaald evenement te gaan en vraag of hij/zij zin heeft om mee te gaan. Dit is de beste aanpak als je met een hele groep uit wilt. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "We gaan met wat mensen naar de film aanstaande vrijdag. Ik zou het heel leuk vinden als je ook mee gaat".
  • Wees recht voor zijn raap. Als je heel zelfverzekerd bent kun je gewoon zeggen waar het op staat. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik zou dolgraag een keer met je uitgaan. Wanneer kun je?".

2 Flirten via sms'jes of chats

 1. Titel afbeelding Flirt Step 1

  1

  Pak het ongedwongen aan. Zorg dat je niet zo zenuwachtig bent dat je de basistechnieken van communicatie helemaal vergeet. Probeer kalm te blijven en begin het gesprek heel terloops. Als je nog niet eerder online contact hebt gehad met de persoon in kwestie moet je eerst een excuus bedenken om met hem/haar te praten, door bijvoorbeeld iets te vragen over huiswerk of over een sport waar je allebei van houdt. Als je de persoon voor het eerst een sms stuurt, zorg dan wel dat hij/zij weet wie je bent en dat je hem/haar niet laat schrikken. Hier zijn wat mogelijkheden om het gesprek mee te beginnen:
  • "Hee, hoe gaat het?"
  • "Heb je gehoord/gezien dat [vul hier een gebeurtenis in waar jullie allebei iets vanaf weten]?"
  • "Hoe is je week tot nu toe?"
 2. Titel afbeelding Flirt Step 2

  2

  Praat niet teveel over jezelf. Dit is een belangrijk principe als je met mensen praat: De meeste mensen praten graag over zichzelf omdat ze daar het meeste vanaf weten. In plaats van de makkelijkste weg te kiezen en eindeloos over jou te praten kun je de ander aanmoedigen over zichzelf te vertellen. Natuurlijk moet je wel af en toe iets persoonlijks aan het gesprek toevoegen zodat hij of zij ook weer vragen aan jou kan stellen. Het belangrijkste is dat je het aan hem/haar overlaat om interesse in jou te tonen.
  • Deze tactiek dient twee doelen: Het houdt het gesprek op gang en het zorgt dat je de ander beter leert kennen.
  • Je hoeft van te voren nog niets van de andere persoon te weten als je deze stap wilt uitvoeren. Als je hem of haar nog niet zo goed kent, kun je bijvoorbeeld vragen:
   • "Hoe was je dag vandaag?"
   • "Wat doe jij nou graag in je vrije tijd?"
  • Als je de ander al een beetje kent kun je je richten op een hobby of interesse van de ander. Misschien weet je dat hij heel erg van voetbal houdt, of dat zij verslaafd is aan lezen. "Heb je gisteren Ajax tegen AZ gezien?" of "Heb je nog goede boeken gelezen de laatste tijd?" zijn dan goede openingszinnen.
 3. Titel afbeelding Flirt Step 3

  3

  Weet wanneer je naar wat meer informatie moet vissen. Je kunt de discussie levendig en interessant houden zonder meteen te persoonlijk te worden. Je kunt bijvoorbeeld vragen wat hij of zijn nou zo leuk vindt aan schoonspringen; meteen al naar familierelaties of hechte vriendschappen vragen zou misschien wat te ver gaan. Je kunt het op een grappige, flirterige manier doen die niet te serieus overkomt, zodat het niet lijkt alsof je een interview afneemt. Hier volgen wat manieren om op een flirterige manier aan meer informatie te komen:
  • "Ben je van plan om de hele avond achter je computer te blijven zitten, of heb je spannendere plannen?"
  • "Ga je wel je best doen bij de wedstrijd vanavond?"
  • "Ik zag dat je een schattig poesje op je profielfoto hebt staan. Besteed je daar je meeste tijd aan?"
 4. Titel afbeelding Flirt Step 4

  4

  Geef de ander al vroeg in de conversatie een complimentje. Wees niet bang en sla deze stap niet over - het lijkt misschien moeilijk, maar het is ontzettend belangrijk. Met een complimentje laat je weten dat je mogelijk geïnteresseerd bent om een afspraakje te maken, waardoor je meer wordt dan alleen maar vrienden. Als je nog geen complimentjes geeft en het gesprek alleen maar laat doorkabbelen op een vriendschappelijke manier, is het de volgende keer misschien te laat. Hier volgen wat complimentjes die je zou kunnen gebruiken:
  • Als je de ander nog niet zo heel goed kent, maar daar wel werk van wilt maken, kun je een compliment geven dat die richting op gaat. Zeg bijvoorbeeld: "Ik kan zo lekker met jou kletsen" of "Ik kan haast niet geloven dat ik iemand leer kennen die zo interessant is als jij."
  • Probeer het compliment te verweven in het gesprek. Als hij of zij bijvoorbeeld zegt dat hij/zij een vreselijke dag heeft gehad, kun je iets zeggen als "Ik kan er niet tegen om iemand die zo lief is zo ongelukkig te zien. Wat kan ik doen om je op te vrolijken?"
 5. Titel afbeelding Flirt Step 5

  5

  Durf een beetje brutaal te zijn. Als geen van bovenstaande suggesties je wat lijken, wees dan recht voor zijn raap en geef hem/haar een wat brutaler compliment. Probeer deze mogelijkheden, gebruik het bijvoeglijk naamwoord dat het beste bij die ander past, of verzin zelf iets:
  • "Ik hoop dat je wel weet dat je prachtig/mooi/geweldig/mijn favoriete persoon om mee te praten/etc. bent."
  • "Sorry als dit een beetje snel is, maar ik moet je zeggen dat je geweldig/mooi/bijzonder/etc. bent."
 6. Titel afbeelding Flirt Step 6

  6

  Overstelp hem/haar niet met complimenten als het daar nog te vroeg voor is. Als je de ander een klein beetje laat gissen naar jouw gevoelens voor hem/haar kan dat je juist wat aantrekkelijker maken, omdat je dan wat mysterieuzer overkomt. Je moet de ander niet compleet in het duister laten tasten over wat je van hem/haar vindt, maar hij/zij moet zich afvragen hoe leuk je hem/haar precies vindt. Als je openlijk zegt: "Ik ben smoorverliefd op je", of "Ik heb je altijd al zo'n lekker ding gevonden", valt er niets meer te gissen.
  • In plaats daarvan kun je een sms of chat sturen met daarin iets als: "Je zag er zo schattig uit in je nieuwe trui vandaag", of een andere opmerking die lief en flirterig is zonder alles meteen duidelijk te maken.
 7. Titel afbeelding Flirt Step 7

  7

  Overtuig de ander ervan dat hij/zij jou moet benaderen, in plaats van al het werk zelf te moeten doen. Hoewel je door te flirten wilt laten weten dat je de ander leuk vindt, moet het niet lijken alsof jij alles doet. Je moet dus net vleiend genoeg zijn om te laten weten dat je geïnteresseerd bent, maar je moet het een beetje in het ongewisse laten hoe belangrijk het voor je is. Om dat te bereiken kun je de complimenten eerder objectief dan subjectief maken. Hier zijn daar wat voorbeelden van:
  • "Ik vind je ogen zo mooi". Op het eerste gezicht lijkt dit een prima compliment, en het zal vast zeer gewaardeerd worden. Maar een veelgemaakte fout bij romantische complimentjes is dat het vaak begint met de woorden "Ik vind…". Dat verklapt aan de ander dat ze al geslaagd zijn om jou voor zich te winnen. Dat is geweldig als je al een relatie hebt opgebouwd, maar als je het te snel zegt, lijkt het alsof je te makkelijk te krijgen bent.
  • "Je hebt zulke mooie ogen". Hoewel je in beide zinnen vertelt dat je de ogen van de ander mooi vindt, is dit meer een observatie dan een persoonlijke mening. Het impliceert dat je de ander aantrekkelijk vindt, maar het bevestigt het nog niet. Daardoor zal de ander gevleid zijn, en wil hij/zij weten hoe aantrekkelijk je hem/haar dan vindt.
 8. Titel afbeelding Flirt Step 8

  8

  hasenkunde flirten spielen verführen Doe een beetje plagerig. Omdat je geen lichaamstaal kunt gebruiken bij een sms of chat, zul je op je woorden moeten vertrouwen om de stemming luchtig en leuk te houden. Maak in het begin vooral grapjes over dingen die jullie beide hebben meegemaakt, wees sarcastisch ("Ja, TUURLIJK zie jij er 's morgens uit als een trol"), en overdrijf ("Jij kunt dit waarschijnlijk duizend keer beter dan ik").
  • Maak het wel duidelijk dat je grapjes maakt. Het nadeel van sms is dat je niet altijd zeker weet wat iemand bedoelt. Als je met iemand flirt door grapjes te maken, wees er dan zeker van dat de ander weet dat het grappig bedoeld is. Gebruik knipogende smileys, schrijf alles in hoofdletters of typ extra uitroeptekens om het duidelijk te maken.
   • Als je iets hebt gestuurd waarvan je later denkt dat het verkeerd opgevat kan worden, verduidelijk het dan alsnog. Schrijf er iets achteraan als "Grapje!" om de boel te redden.
 9. Titel afbeelding Flirt Step 9

  9

  Laat de ander altijd meer van je willen. Je wilt misschien het liefst eeuwig doorgaan met sms'en, maar het is beter om te stoppen als het gesprek een beetje doodvalt (zoals dat bij alle gesprekken op een gegeven moment het geval is). Om een ongemakkelijke pauze te voorkomen, moet je het gesprek beëindigen voor er een pauze kan vallen. Door het gesprek op een positieve manier te beëindigen heeft de ander al meteen weer zin in het volgende gesprek.
  • Spreek af voor een volgende keer. Zeg iets als "Hee, zullen we morgen rond dezelfde tijd weer even sms'en?" of "Stuur me gauw weer eens een sms!".
  • Als je online chat, laat dan voordat je ophoudt even weten dat je het leuk vond. Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn -- je kunt eenvoudigweg zeggen: "Dit was te gek!" of "Leuk om even met je te praten". In een sms kan het allemaal wat informeler.
  • Wees voorzichtig dat je niet te veel complimenten geeft. Je complimentjes hebben minder betekenis als je ze de hele tijd over hem/haar uitstort. Bewaar ze liever voor betekenisvolle dingen, zoals iets waar hij/zij heel goed in is.
 10. Titel afbeelding Flirt Step 10

  10

  Neem het niet te serieus. Hou in gedachten dat flirten leuk moet zijn, en probeer het niet te erg te vinden als de ander niet op je geflirt reageert - het zal niet altijd lukken. Blijf positief en probeer het nog eens met iemand anders. Net als voor de meeste dingen geldt ook bij flirten: Oefening baart kunst. Niet elke flirt eindigt met een afspraakje. Soms flirt je gewoon voor de lol, in plaats van dat je hoopt dat het ergens toe leidt.
  • Door te flirten kun je nieuwe mensen ontmoeten, zelfvertrouwen krijgen en leren om je tussen anderen te mengen. Je hoeft geen druk te voelen om er betekenis aan te geven, en het hoeft niet perfect te gaan.

Tips

 • Klaag niet terwijl je flirt. Onthou dat de wereld niet rond jou draait. Als je te veel klaagt vinden anderen je depressief en gaan ze je ontwijken. Dit geldt ook als je jezelf de hele tijd beledigt of kleineert. Dat is niet bescheiden, het is een vorm van aandacht trekken.
 • Gebruik je telefoon niet (dus ook niet sms'en) terwijl je met iemand aan het flirten bent. Dan lijkt het alsof je liever met iemand praat die er niet is, of dat je al een relatie met een ander hebt.
 • Als je met een meisje flirt en je wilt haar aanraken, probeer dat dan eerst door je goede manieren te laten zien. Geef haar bijvoorbeeld een hand als ze over een smal stoepje moet lopen of als ze uit de auto moet stappen. Hoe reageert ze daarop? Vindt ze dat leuk? Of laat ze je zo snel mogelijk los?
 • Flirt op een manier die gepast is in een bepaalde situatie. Een bibliotheek of dansvloer zijn misschien niet de beste plekken om met elkaar te praten. Glimlach in dat geval, laat zien dat je geïnteresseerd bent en wacht op het moment dat je elkaar in de gang of in een wat rustiger café tegenkomt. Ga de ander echter niet volgen omdat je te zenuwachtig bent om hem/haar aan te spreken; dat kan beangstigend zijn. Praat meteen met hem/haar als je de kans krijgt.
 • Flirt niet met iemand waar je niet op romantische wijze in geïnteresseerd bent, behalve als je 100% zeker weet dat de ander dat ook niet in jou is. Anders kan je de ander het hoofd op hol brengen, en dat kan een ongemakkelijke situatie opleveren.
 • Wees niet behoeftig. Behoeftigheid is een voorloper van obsessie, en dat is eng. Behoeftige mensen zijn niet stabiel en uit balans, omdat hun geluk afhangt van anderen. Als je uitstraalt dat je helemaal kapot zult zijn als de ander geen interesse in je heeft kun je niet luchtig en leuk flirten.
 • Je kunt niet overal flirten. Op een begrafenis is het bijvoorbeeld niet gepast om te flirten. Op het werk is het ook niet zo'n goed idee. Als je toch op je werk flirt, gedraag je dan netjes en ga er niet mee door als de ander niet geïnteresseerd blijkt.
 • Als je niet graag zijn of haar telefoonnummer vraagt, geef dan jouw nummer aan hem/haar. Als hij/zij echt geïnteresseerd is word je wel gebeld. Je kunt ook je e-mailadres geven.

163

In dit artikel leer je:

 • Het GROTE verschil tussen mannen en vrouwen bij versieren op de chat
 • Een trucje waardoor je complimentjes WEL aankomen. Verander van de “vervelende, creepy slijmbal” in de “smooth, interessante man” waar ze nat van wordt.
 • Hoe je HAAR laat INVESTEREN en hoeveel JIJ moet INVESTEREN in het WhatsApp / SMS gesprek
 • 2 gouden versiertips om haar emotioneel te prikkelen. 
 • Hoe je het principe van Social Proof in je profiel en gesprek integreert
 • Versier spelletjes die het makkelijker maken om haar op date te krijgen
 • Een mindset die direct je succes percentage met 25% doet stijgen
 • 10 Simpele SMS / App berichtjes die altijd werken
 • En veel meer…

Voordat we beginnen…

Dit artikel is speciaal voor mannen. Ben je een vrouw? Lees dan verder.

Voordat je begint met het lezen van dit artikel, bekijk eerst onderstaande video:

Berichtjes sturen & flirten met iemand via Whatsapp, Facebook, Tinder, SMS & Chat.

Hoe pak je dat op de beste manier aan?

Waar wil je op letten?

Om die vraag te beantwoorden moet je eerst het doel weten van berichtjes uitwisselen met een vrouw die je wil versieren.

Dat is simpel:.

Je wil haar zo snel mogelijk op date krijgen.

Dat is alles.

Maar zo simpel als dat het doel is…

…zo lastig kan de weg erna toe zijn.

Waarom is het scoren van een date zo lastig?

hoe je niet moet flirten via whatsapp en chat

Geen aanrader om na te doen

Mannen hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Ze hebben een gesprek en hopen erop dat ze met goed geluk aan het einde de staatsloterij winnen; een date met haar…

De kans dat ze daadwerkelijk een date krijgen is vrij klein…

Gelukkig is het mogelijk om de win kans met Whatsapp, Facebook, Tinder, SMS en chat WEL te vergroten.

Allereerst is het belangrijk dat je het GROTE verschil tussen mannen en vrouwen begrijpt als het gaat om berichtjes uitwisselen.

Mannen gebruiken Whatsapp, Facebook, Tinder, SMS en Chat vaak functioneel. Ze doen het met een bepaald doel.

Vrouwen daarentegen wisselen berichtjes uit puur om te ‘connecten’. Iets dat wij als mannen vaak als tijdverspilling zien.

Hou dit altijd goed in je achterhoofd.

Vrouwen appen voor de fokking lol.

Ik weet het, ik weet het. Jij steekt je kleine vriend nog liever in een zaagmachine, dan dat je voor de lol je hele avond berichtjes uitwisselt met 1 of andere random chick.

Ik voel je pijn.

Daarom geef ik je hieronder 17 simpele versiertips voor whatsapp of SMS. Om haar zo snel mogelijk op een date te krijgen. Zodat daar daadwerkelijk iets meer kan gebeuren dan een beetje slap ouwehoeren op de app.

Tip 1. Het eerste berichtje (de openingszin)

openingszin-tinder-whatsapp-facebookJe wil het gesprek op gang brengen en er zeker van zijn dat zij een reactie geeft.

Dit doe je door te gebruiken.

Creativiteit en lange openingszinnen worden meestal niet beloont, dus kies voor een makkelijke knip-en-plak zin.En nee dat is niet… “Hey, hoe gaat het?” Je bent vaak niet oprecht geïnteresseerd hoe het met haar gaat.

Je hebt deze vraag misschien wel eens gestuurd, maar dat was dan puur om het gesprek op te starten of gaande te houden.

Niet doen dus.

Je wil een openingszin hebben, waarbij je oprecht geïnteresseerd bent in het antwoord op de vraag. Voorbeeld voor Tinder:

“Hey, wie ben je?”

Waarom deze openingszin awesome en effectief is…

Je bent oprecht geïnteresseerd of zij interessant en cool genoeg is voor jou. Als zij antwoord met hoe haar karakter is, dan weet je direct of zij je tijd waard is.

Als het een saaie of pessimistische vrouw blijkt te zijn, dan is het misschien beter om direct te stoppen met het gesprek.

Laten we er even vanuit gaan dat ze niet saai en pessimistisch is. Maar een humoristisch ambitieus single.de gutschein august 2013 intelligent model is, met een avontuurlijke levensstijl waar je U tegen zegt… Of iets dat daarop lijkt.

Natuurlijk blijkt dit niet allemaal uit haar reactie op de vraag “wie ben je”. Het zal na verloop van tijd volgen, als jullie wat langer een gesprek hebben. Maar direct op de stoel van de “beoordelaar” gaan zitten, zodat zij voor jou gaat werken in plaats van andersom…

…dat is altijd een goed idee.

Een goed eerste berichtje voor WhatsApp

Als je een chick al kent, begin je natuurlijk niet met “Wie ben je.”

Ik ga er vanuit dat als je hier een gesprek moet opstarten, het eerder is doodgebloed. In zo’n geval heb je een paar opties:

 • Stuur haar een foto van wat je aan het doen bent.
 • Stuur haar twee foto’s met daaronder een keuze. Bijvoorbeeld een fles rode en een fles witte wijn, met daaronder: “welke?”
 • Gebruik een zinnetje als: “Ik kwam net je tweelingzusje tegen… maar zij was wel blond!”

Meer openingszinnen voor WhatsApp & Tinder:

Ze heeft in ieder geval gereageerd en je wil haar zo snel mogelijk op date krijgen. Check dan de volgende tips.

Tip 2. Pas het KISS-principe toe

Kiss-principeDe methode die je eigenlijk bij alles in je leven wil toepassen, dus ook bij berichtjes uitwisselen… Het.

Keep It Simple Stupid.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Met simpel bedoel ik het volgende.

 1. Jij stuurt je openingszin naar haar.
 2. Zij reageert, vertelt iets over zichzelf en stelt een vraag.
 3. Jij geeft kort en bondig antwoord. Jij zegt een statement of stelt een vraag aan haar.
 4. Op deze manier wissel je ongeveer 20 berichtjes uit. Op dit moment weten jullie beiden genoeg informatie over elkaar, dat jullie beide met elkaar op date willen.
 5. Je vraagt haar op date.
 6. Je gaat op date en versiert haar daar ().

Is het echt zo simpel…?

Ja.

“Ja maar Sander… “

Niks ja maar. Wie bangt hier vijf chicks per week. Jij of ik?

Uiteraard zijn er een hoop variabelen, maar probeer niet teveel af te wijken van deze 5 stappen

Wat je dus niet wil doen…

 1. Lange antwoorden geven
 2. Extra informatie over jezelf prijs geven waar ze niet om heeft gevraagd
 3. Meer dan 40+ berichtjes uitwisselen, voordat je haar op date vraagt. Dit vergroot je kansen op een date namelijk niet.

Let er op dat je berichtjes ook makkelijk te beantwoorden zijn aan het begin. Als je direct begint met lastige vragen dan kost het soms teveel tijd en mentale energie voor haar, dat ze niet reageert

Check van de Carnegie Mellon University daarover.

Wederom wordt creativiteit niet beloont. Als een berichtje succesvol is, dan gebruik je hem vaker. Denk aan bijnamen en grapjes. Dit bespaart ook een hoop tijd.

En als je merkt dat ze na een berichtje of twintig niet klaar is voor een date, kan je het altijd later nog een keer proberen.

Tip 3. Zo moet je complimenteus zijn

complimentGeef vooral complimentjes over haar karakter.

Uiteraard kun je ze ook geven over haar uiterlijk, maar die raken haar niet zo diep als die over haar karakter.

Waarom complimentjes over haar karakter haar emotioneel prikkelen?

Wanneer ze een goed lijf heeft dan hoort ze waarschijnlijk al heel haar leven dat dat zo is.

Haar karakter, voor zover je die kent na 10 a 20 berichtjes, kent bijna niemand op de wereld. Hierdoor hebben ze meer emotionele impact.

Voorbeelden:

“Ik vind het echt tof dat je zo ambitieus bent met je modellen carrière.”
Hier geef je een compliment over haar ambitieuze karaktereigenschap.

“Ik hou wel van die zorgzame typetjes zoals jij…”

In dit voorbeeld waardeer je haar zorgzame karaktereigenschap.

Dit gebruik je als een vrouw uitgebreid heeft verteld over haar zorgzame gedrag. Doet ze dat niet, dan hou je het simpeler. Je vraagt haar dan eerst of ze een zorgzaam typje is, voordat je de bovenstaande zin gebruikt. Zoals: “Je wil zuster worden? Betekent dat je zorgzaam bent?”

Tip 4. Zoveel moet jij investeren in het gesprek

80-20-regel-versieren-chatJe wil haar zoveel mogelijk laten investeren. Dit doe je door haar zichzelf te laten kwalificeren.

Je laat haar zichzelf bewijzen dat ze leuk genoeg is voor jouw standaarden.

Waarom? Zo leer je HAAR snel beter kennen.

Hoe meer ze haar best voor je doet, des te hoger de kans is dat je haar op date krijgt.

Veel mannen praten graag over zichzelf om zo indruk op haar te maken. Hierdoor krijgt zij geen ruimte om in het gesprek te investeren.

Bovendien gaat ze jou niet leuk vinden als je indruk op haar probeert te maken.

Je wil haar laten investeren en het gesprek over haar laten gaan, omdat…

 • Ze raakt nooit verveelt als ze over zichzelf praat
 • Ze valt voor wie ze is bij jou, ze valt niet voor jou. Hoe awesome je ook bent.
 • Als je geïnteresseerd bent, maakt dat je interessant.

Er zijn 3 manieren om haar zichzelf te laten kwalificeren en investeren:

 1. Oppervlakkig: “Wat is het leukste wat je ooit hebt gedaan in je leven?”
 2. Persoonlijk: “Heb je een goede band met je ouders?”
 3. Seksueel: “Wat is je beste sekservaring ooit?”

Haar oppervlakkig kwalificeren is zeer geschikt om te doen wanneer je met haar aan het flirten bent op de app. Persoonlijk en seksueel zou ik nog even mee wachten aan het begin, omdat ze je daarvoor waarschijnlijk nog niet goed genoeg kent en vertrouwd.

Je wil het gesprek heel luchtig houden, daarom is het geen slim idee om diepgaande persoonlijke en seksuele vragen te stellen. Ik zet ze er voor het gemak toch even bij, zodat je weet hoe je dit principe doorzet op de date.

Het zou nogal gek zijn als je haar tijdens het appen laat kwalificeren, en tijdens de date continu haar kont aan het kussen bent.

Het is jouw taak om haar aan het praten te krijgen en ervoor te zorgen dat ze reageert

Het is niet je doel om je levensverhaal aan haar op te lepelen. Je wil haar op date krijgen. En als je haar al hebt gedaan, wil je dat ze via de app in je investeert.

Als ze je nog niet zo goed kent, zal je haar moeten uitlokken om ervoor te zorgen dat ze de benodigde investeringen doet. In zo min mogelijk woorden probeer je haar zover te krijgen dat ze meer en meer over zichzelf verteld. Als ze eenmaal goed op stoom is gekomen, laat jij minder en minder van jezelf zien.

Helaas vinden veel van mijn klanten dit een moeilijk principe.

Wil je hier meer over weten?

Check dan  Of bekijk onderstaand filmpje:

Tip 5. Vragen? & Statements.

vragen-statements-whatsapp-tips-versierenJe wil haar dus zoveel mogelijk laten investeren en haar over zichzelf laten praten. Dit doe je door vragen te stellen en statements te zeggen (dit is precies hetzelfde als ).

De manier waarop de meeste mannen dit doen is door vragen te stellen. Ze hopen dat de vrouw met haar antwoorden gaat investeren in het gesprek.

Veel voorkomende vragen zijn:

 • “Hoe gaat het?”
 • “Wat voor werk doe je?”
 • “Wat ben je aan het doen?”

Er is een groot nadeel aan de techniek van het vragen stellen:

Het komt NIET oprecht over.

Vaak interesseert het antwoord van haar jou niet. Daarbij komt ook nog kijken dat het voor haar raar is, als je constant alleen maar vragen stelt.

Met een vraag verwacht je direct een investering van haar terug.

Jij vraagt dus om waarde in plaats van dat je waarde toevoegt aan het gesprek.

Maar let op:

Vragen stellen is niet fout.

Je wil erop letten dat je aan het begin niet alleen vragen stellen. Zo laat je overkomen dat je niet alleen maar investeringen vraagt aan haar. Later in het gesprek is het wel een prima manier om elkaar beter te leren kennen.

Check deze video om de details hiervan te leren:

Dit geldt overigens niet alleen met vrouwen versieren. Ook op de werkvloer en bij je familie is dit van toepassing.

Dan heb je nog de keuze uit de 3 meest voorkomende soorten vragen…

 1. Open vraag. Een vraag inclusief een vragend voornaamwoord. Denk aan” “Wie is dat naast je op de foto?”, “Waar ga je uit?”en “Wanneer ben je het geilst?”

Tip: Stel vragen met “Waarom?”. Zo gaat zij graven naar haar emoties achter haar activiteiten die ze onderneemt. Hierdoor gaat ze meer investeren en dat vergroot de kans op een date.

Voorbeeld: “Waarom ben je schrijfster geworden?”

 1. Gesloten vraag. Begint met de persoonsvorm van het werkwoord. Het antwoord dat gegeven kan worden is “Ja” of ”Nee”. “Hou je van tomatensoep met grote ballen?”
 2. Keuze vraag. De antwoorden zijn in de vraagstelling genoemd. “Amsterdam of Rotterdam?” of “Seks of vrienden”
 • Tip: Zet weinig of geen vraagtekens achter je vragen. Zo kom je minder over alsof je een directe investeren van haar wil en lijkt het meer op een mededeling. “Seks of vrienden” of “Waar ga je uit”

Tot zover de vragen. Ik vertelde je net dat het niet slim was om aan het begin vragen te stellen, omdat je dan direct om een investering van haar vraagt.

Wat doe je dan wel aan het begin?

Je gebruikt statements.

Op deze manier vraag je niet direct om een investering, maar je lokt haar investering indirect uit.

Het is wel belangrijk dat je iets zegt en dat zij het absoluut niet kan laten om erop te reageren.

Dit doe je op twee manieren:

 1. Complimentjes. Dit is simpel, gemoedelijk en effectief.  “Wauw, je schrijft echt als een poëet”
 2. Uitdagende (harde) opmerkingen, waardoor je haar emotie prikkelt. “Je ziet eruit als een sexy onverzorgde hipster.”

Meer voorbeeldberichtjes?

Als bonus bij dit artikel heb ik een lijst gemaakt met mijn 10 beste berichtjes. Het heet: “De 10 SMSjes die altijd werken“.

Je kan ze helemaal onderaan de pagina gratis downloaden.

Tip 6. Emotioneel vs. Rationeel

Rationeel-emotioneel-chatten-versierenDe reden dat je haar emotioneel wil stimuleren in een gesprek is eenvoudig.

Keuzes en beslissingen worden gemaakt op basis van emoties.

Dus als je haar emoties regelmatig op de juiste manier hebt geprikkeld, dan is de kans groot dat ze met je op date gaat.

Het is makkelijk om rationeel gedetailleerd feitjes over jezelf te vertellen.

Het nadeel is echter dat zij geen emoties hierbij voelt. Dit is hetzelfde in de advertentiewereld…

Check dit goede voorbeeld hieronder.

“Ik zoek dat moment waarop je iemand ontmoet en je adem even stopt… Dat je je tegelijkertijd op je sterkst en kwetsbaarst voelt. Je voelt een connectie die echt is en onvermijdelijk.”

Zij voelt een emotie, terwijl ze deze tekst leest.

Een andere manier om haar emoties te prikkelen is door GRAPPIG te zijn. In staan 16 tips om met vrouwen te flirten met humor.

In de volgende twee flirttips (tip 7 en tip 8) leer ik je hoe je nog meer haar emoties prikkelt in een WhatsApp of chat gesprek.

Tip 7. Duwen en trekken

push-pull-chattenDuwen en trekken, ook wel push- pull genoemd, is een techniek waar je iets positiefs (pull) met iets negatiefs(push) afwisselt.
Waarom doe je dit? Om haar emoties te prikkelen en aantrekkingskracht op te bouwen.

Je geeft haar snel achter elkaar positieve en negatieve informatie.

Bijvoorbeeld:

“Jij bent echte de meest awesome vrouw die ik ontmoet heb…(pull) Deze week (push)”

“Ik vind je echt een interessante kledingstijl hebben… (pull) Een combinatie van een backpacker en een model.(push en pull)”

Tip 8. Plaag haar op deze manier

plaag-haar-tinder-whatsapp-flirtenJe wil haar plagen om haar emoties te prikkelen en saaie doodlopende gesprekken te voorkomen.

De beste manier is om wat ze zegt anders te interpreteren dan dat ze het bedoelt heeft. Dit goed laten overkomen is iets wat vrij lastig is. Je hebt immers niet dezelfde mogelijkheden om je emoties over te brengen als in een face-to-face gesprek.

De simpelste manier om dit aan te pakken, is alles wat ze zegt te interpreteren als een versierpoging. Wijs deze dan wel even af, op een speelse manier.

Zij: “Kijk, ik heb een nieuwe outfit.”

Jij: “Wow, je doet wel erg je best om me voor je te winnen zeg.”

Nogmaals: doe dit bij vrouwen die je al eens hebt gezien, zodat ze begrijpen dat je een grapje maakt of ze een “duwtje” geeft.

Wil je hier meer over weten? Check dan.

Tip 9. Gebruik sociale bewijslast in je voordeel

social-proof-whatsapp-flirten-tinderSociale bewijslast, of pre selectie (evolutionaire psychologie) werkt echt bijzonder goed als je met vrouwen wil flirten via berichtjes.

Sociale bewijslast is een psychologisch principe waar mensen ervan uit gaan dat de acties van anderen, weerspiegelen wat het juiste gedrag is in een bepaalde situatie.

Vooral in onzekere situaties.

Oftewel:

Vrouwen willen een man die populair onder de mensen is.

En dan in het specifiek bij andere vrouwen. Vrouwen denken dan: “Als andere vrouwen hem interessant vinden, zal hij wel leuk zijn.”

Laat het me je uitleggen met een metafoor.

Je bent op vakantie in Thailand. Aan de overkant van de straat zie je twee bijna identieke restaurants. Het enige verschil is dat het ene restaurant bijna helemaal vol zit met smikkelende mensen en de andere compleet leeg is.

Welk restaurant kies je om je maag te vullen met gezonde Thaise voeding?

Precies. Degene die bijna helemaal vol zit. Daar zal het wel goed zijn, omdat de rest daar ook zit…

Zo is het ook met vrouwen.

Als een vrouw moet kiezen voor een man waar veel vrouwen voor in de rij staan tegenover een man waar er geen een vrouw voor in de rij staat… Dan is dat dus met het principe van de sociale bewijslast een makkelijke keuze.

Tip: Lees hier meer over i.

3 Manieren om social proof te gebruiken via WhatsApp, Tinder, SMS & chat:

 1. Laat in je (profiel)foto’s zien dat je met andere vrouwen/ vrienden bent.
 2. Benoem dat je vrouwelijke vrienden hebt:
  “Ik heb veel vrouwelijke vriendinnen, gewoon vriendinnen”
 3. Vertel dat je veel vrienden (en seks) hebt in bijvoorbeeld je profieltekst. “Vriendschap hoef ik niet, vrienden heb ik wel. Seks ook trouwens…”

Tip 10. Bouw vertrouwen op en leer elkaar beter kennen

vertrouwen-opbouwenOp een gegeven moment dan kun je het gesprek dan. Als dat je lukt dan ben je klaar voor het volgende:

Je wil een zo diep mogelijke connectie op bouwen.

Je wil elkaar beter leren kennen. Hierdoor gaat ze jou meer vertrouwen en wordt de kans groter dat je met haar op date gaat.

Wacht hier nog even mee aan het begin. Na ongeveer 5 a 10 berichtjes kun je een tipje van de sluier oplichten en beginnen met vertrouwen op te bouwen.

Hoe bouw je vertrouwen op via de chat?

Vertel een geniaal kort persoonlijk verhaal. Met je familie, vrienden, specifieke ervaringen (ook iets negatiefs, zolang je het kort houdt). Of stuur een foto met familie, vrienden of je oma.

Stel jezelf letterlijk even kwetsbaar op. Je laat zien dat je ook een lieve gevoelige single frauen aus pirmasens kant hebt naast je stoere mannelijkheid.
Wanneer jij je bloot geeft, vertrouwt zij je automatisch veel meer. Kortom dit is goud en wil je gebruiken.

 • Extra tip: Als je haar vertrouwt wil laten voelen, gebruik dan hetzelfde taalgebruik als haar. Dit geeft haar een gevoel van herkenning, waardoor ze zich meer op haar gemak voelt.
 • Tip: Je kan gebruiken om haar beter te leren kennen (ze zijn goed om te gebruiken via WhatsApp, maar nog beter op de date).

Tip 11. Pas je aan tot op zekere hoogte

man-mobielJe wil op de juiste manier kalibreren in een gesprek.

Wat is kalibratie?

Kalibratie is jouw berichtjes en gedrag geschikt maken voor haar berichtjes, gedrag en stemming.

Denk dus niet alleen maar aan wat jij wilt schrijven. Zodra je dit begrijpt en toepast dan scoor je veel meer dates.

Voorbeeld:

Als zij vandaag niet is aangenomen voor haar droombaan, dan moet je jouw berichtjes aanpassen aan haar stemming

Je gaat dan verder over hoe je favoriete voetbalteam heeft gespeeld de afgelopen wedstrijd. Wanneer je dit wel doet, dan ben je asociaal.

Wat beter zou zijn:

Bied haar je hulp aan. “Oh, dat is vervelend. Zal ik als troost lekker uitgebreid voor je koken vandaag? ” Je creëert met dit berichtje ook direct een kans om met haar te daten.

Hou dus altijd rekening met haar berichtjes, gedrag, stemming en plannen die effect hebben op haar emoties en situatie. Je wil in een gesprek zoveel mogelijk een gelijkgestemde zijn.

Andere situaties waarin je wil kalibreren…

 • Zij vrolijk – Jij vrolijk.
 • Zij lacht veel – Jij lacht veel.
 • Zij is wat rustiger – Jij bent wat rustiger.
 • Zij depressief – Jij depressief. Haha nee, dat dan weer niet. Heb een luisterend oor en laat haar dit zelf oplossen (met haar vrienden). Jij bent geen psycholoog voor haar.

Dit betekent trouwens niet da als zij vrolijk is, jij de clown uithangt. De bedoeling is dat jij altijd wat emotioneel vlakker bent dan haar. Maar dat de kleine flintertjes emotie die je laat zien, positief zijn of die van haar reflecteren.

Tip 12. Reageer af en toe niet.

Als je een tijdje met een vrouw aan het chatten bent, is het heel gezond om af en toe een dag niet te reageren.

In die tijd kan ze je missen, zich afvragen waarom je niet reageert, of dat je de laatste date niet zo leuk vond. Al met al besteedt ze veel mentale aandacht aan fantaseren over jou.

Dit is precies waar je haar hebben wil. Wanneer je weer contact met haar zoekt, zal dit opluchting bij haar veroorzaken. En dat is weer goed voor later tijdens het flirten.

Tip 13. Truus, Pamela of Doutzen

naam-onthoudenWat haar naam dan ook is… Het is belangrijk om hem te onthouden en vaak te gebruiken.

Als je haar naam gebruikt dan streel je haar ego een beetje en voelt zij zich gerespecteerd.

Het is zelfs bewezen dat het horen van je naam een positief effect heeft op ons brein.

Zij gaat zich meer vertrouwd voelen in het gesprek zo blijkt uit 

Hoe vaak wil je haar benoemen in het gesprek?

Ongeveer 1 op de 5 a 10 berichtjes.

Als ze een bijnaam heeft die ze leuk vindt… Gebruik die dan.

Voorbeeld:

“Vertel Doutzen, B&J met chocolade of strawberry cheescake? ”

Tip 14. Zo maak je een awesome (Tinder) profiel

dating-profiel-versierenEen profiel geeft haar een goede indruk over jou. Bij sommige chat programma’s is het profiel belangrijker dan bij anderen.

Denk bijvoorbeeld aan Tinder… Dit is puur een vleeskeuring op foto’s.

Bij alle andere programma’s is je profiel meer ondersteunend. Maar nog steeds wel belangrijk.

Daarom geef ik je wat simpele tips om je profiel op orde te krijgen.

Prioriteit 1. Een mannelijke profielfoto.

Je schiet je profielfoto bij voorkeur met een spiegelreflex camera tijdens de. Vrouwen die smelten voor de zwoele warme tinten als je dat doet.

Ben jij zo’n man die het gelijk echt goed wilt aanpakken… Kijk dan niet in de camera en lach ook niet. Check  als je wil weten waarom.

Prioriteit 2. Profieltekst/ onderschrift

Je hebt de mogelijkheid om iets te schrijven. Doe dat dan ook en laat hem niet leeg. Of zoals ik regel matig zie op WhatsApp… “Hey there! I am using WhatsApp”. Zonde om niet gebruik te maken van deze kans.

Het doel van je profieltekst… Om een emotie bij haar op te wekken.

Degene die ik zelf nu bij WhatsApp gebruik is: “Je favoriete…”

Zodra een vrouw de eerste keer een berichtje van mij ontvangt, dan wordt dit weergegeven. Garantie dat je een toffe reactie krijgt.

Meer lezen? Hier zijn een paar van mijn artikelen over een goede profieltekst & profielfoto:

Tip 15. Vergeet haar niet op date te vragen

op-date-vragen-whatsapp-tinder-facebookIk krijg zo nu en dan screenshots toegestuurd van mannen die om advies vragen.

Ik kreeg er vorige week eentje en die stuurde me 5 screenshots van zijn hele gesprek en stelde mij de volgende vraag…

Hij: “Regelkoning, ik heb je hulp nodig. Ik ben met een leuke dame aan het WhatsAppen. We vinden elkaar beiden leuk, alleen ik weet niet zo goed wat ik nu nog moet zeggen. Graag ontvang ik advies van je.”
Ik: “Hey bro, vergeet jij ook om je loon te vragen als je een maand hard gewerkt en ze betalen je niet uit?”
Hij: “Haha nee, wat denk jij. Ik stelde misschien wel een domme vraag, maar zo dom ben ik nou ook weer niet. Vertel wat bedoel je daarmee?”
Ik: “Het is precies hetzelfde in deze situatie. Je hebt een maand lang je best gedaan voor die vrouw. Nu is het tijd om haar op date te vragen. Doe je dat niet dan gebeurt er ook niks en kun je nog een maand blijven appen. Zeg tegen haar…”
“Lisa, laten we volgende week woensdag- of vrijdagavond een drankje doen bij het (dichtstbijzijnde dakterras)”

Tips voor het op date vragen:

 • Geef haar altijd 2 opties voor verschillende dagen. Zo is de kans groter dat zij kan.
 • Alcohol consumptie in de avond. Een grotere kans op een succes bij de date.

Nu weet je hoe je haar van begin tot eind op date krijgt via WhatsApp, Facebook, Tinder, SMS en chat.

Als je met haar op date bent geweest en je had succes… Dan heb ik nog een leuke tip voor je.

Tip 16. Start met sexting

sexting-whatsapp-tinder-facebook-tips-flirtenLuister.

Sexting is simpel en awesome.

Voor degene die niet weten wat het is.

is het sturen van een sexy bericht/foto naar iemand anders.

Er zit helaas wel een risico aan sexting vast:

Het kan verspreid worden en dat is het laatste wat je wil.

Hierdoor is het belangrijk dat je elkaar goed genoeg vertrouwd.

Wanneer is dat? Nadat jullie seks hebben gehad.

Dus gebruik sexting niet eerder.

Misschien ben je al wel wat verder met haar dan zit er nog aan sexting.

Het versterkt namelijk jullie band.

Jullie gaan meer naar elkaar verlangen. Als je een relatie hebt, is het dus prima te gebruiken.

Hoe doe je sexting?

 • Bouw het rustig op.
 • Interpreteer haar opmerking op een seksuele manier of vertel bepaalde situatie met een seksuele ondertoon.
 • Zet altijd aan het einde van je bericht 3 puntjes…

Voorbeeld:

“Vanavond heb ik een verassing voor je…”

Dat wat betreft sexting.

Ik wil je nog een laatste tip geven. Een tip die jouw succes gegarandeerd laat stijgen.

Tip 17. Haar berichtjes opportunistisch interpreteren

optimistische-interpretatie-chatten-versieren-flirtenDeze tip is goud.

Als mannen naar mij toe komen en om advies vragen over een bepaald gesprek.

Dan geef ik regelmatig hetzelfde antwoord.

Iets in de trent van:

“Wat denk je dat ze met dit berichtje bedoelt?”

Het antwoord dat ik van deze man krijg valt dan in een van de volgende 2 categorieën.

 1. Een verkeerde, pessimistische interpretatie en ze sturen iets verkeerds terug. (Dit is de grootste groep)
 2. Een juiste optimistische interpretatie, alleen ze sturen iets verkeerds terug.

In beide gevallen loopt het meestal niet goed af.

Hoe los je dit op?

Ik heb helaas geen magisch pilletje voor je. Wat ik wel heb? Een magische tip die een verandering in je interpretatie geeft.

Interpreteer het meeste wat zij zegt op een optimistische manier, waarbij je bij elk berichtje de date in je achterhoofd hebt.

Voorbeeld:

Zij stuurt jou op dinsdag een berichtje: “Helaas ben ik verhinderd aankomende vrijdag, dus de date kan niet doorgaan…”De pessimistische versie van jezelf denkt: Hmm… Ze vindt me niet leuk en wil niet met me daten. Je stuurt naar haar: “Oke, jammer. blah blah blah”

De optimistische versie van jezelf denkt: Ze kan vrijdag niet, wanneer zijn de eerst volgende avonden dat ik kan.

Je stuurt: “Dat komt eigenlijk heel goed uit voor mij. Alsof je in mijn agenda kan kijken. Laten we hem verzetten naar maandag- of donderdagavond om 20:59.”

Op deze manier kom je positief over, ook al krijg je een “tegenslag” te verwerken. De mogelijkheid bestaat dat ze zich heeft bedacht, maar ga daar voor het gemak niet van uit. Probeer zo snel mogelijk een nieuwe date te fixen. Lukt dat niet? Versier dan een nieuwe vrouw. LINK

“Nu weet je precies hoe je moet versieren en flirten via WhatsApp, SMS, Tinder en andere chats”

Dit is hoe je te werk gaat, als je op de app wil praten en flirten met een leuke meid.

Als je een vraag hebt, stel dan hieronder een reactie.

Boks,

Sander

PS: Ik heb nog één cool ding voor je:

de 10 smsjes die altijd werkenDe 10 SMSjes die altijd werken

Als bonus bij dit artikel heb ik een PDF’je gemaakt met daarin de 10 beste SMS en app berichten die je kan gebruiken om een vrouw te versieren via de app/sms of die je kan gebruiken om haar op date te krijgen.

Inclusief screenshots en voorbeelden.

Klik op het linkje hieronder (in de gele balk) om ze nu gratis te downloaden.

Bonus Download: De 10 Knip-En-Plak SMSjes Die Altijd Werken:  

1 Flirten in het echt

 1. Titel afbeelding Flirt Step 11

  1

  Maak oogcontact. Oogcontact is het beste en simpelste wat je kunt doen als je begint met flirten. Je kunt iemand diep in de ogen kijken, maar kijk ook af en toe even weg, anders kan het te intens worden. Probeer deze manieren eens:
  • Laat je betrappen terwijl je kijkt. Staar niet, maar kijk af en toe even naar de ander. Blijf dit doen tot hij/zij je in de gaten heeft. Hou de blik even een seconde vast, glimlach en kijk dan weer weg.
  • Kijk in zijn/haar ogen als je met elkaar praat, vooral bij betekenisvolle punten in het gesprek (als je bijvoorbeeld een compliment geeft).
  • Knipoog of trek je wenkbrauwen op. Het is misschien een beetje flauw, maar het werkt wel als je het spaarzaam doet. Doe het als je iemand aan de andere kant van een ruimte ziet staan, of als je in een groepje staat te praten maar iets zegt wat alleen voor hem/haar bedoeld is.
  • Meisjes kunnen naar een jongen kijken, de ogen even neerslaan en dan weer door de wimpers heen naar hem kijken.
 2. Titel afbeelding Flirt Step 12

  2

  Glimlach. Je zult waarschijnlijk vanzelf gaan glimlachen als je met iemand praat die je leuk vindt, maar je kunt je parelwitte tanden in je voordeel gebruiken, zelfs voordat het gesprek op gang is. Je kunt ook lachen als iemand je voorbijloopt, of aan de andere kant van de kamer staat. Het hoeft geen grijns van oor tot oor te zijn; gewoon een subtiele glimlach is het beste. Probeer de volgende variaties:
  • Glimlach langzaam. Als je naar iemand kijkt, maar nog niet met hem/haar praat, kun je beter een langzame glimlach over je gezicht laten komen, in plaats van je gezicht plotseling in een grimas te vertrekken. Het is moeilijk te zeggen hoe dat komt, maar een trage glimlach wordt over het algemeen als sexy beschouwd.
  • Glimlach als je oogcontact maakt. Als je plotseling iemand in de ogen kijkt, glimlach dan voor extra effect (als het een oprechte glimlach is, zal de ander dat zelfs zien zonder naar je mond te kijken - je krijgt rimpeltjes bij je ogen, dit wordt ook wel de Duchenne-glimlach genoemd).
  • Probeer met je ogen te lachen en niet alleen met je mond. Zorg dat je hele gezicht straalt als je lacht.
 3. Titel afbeelding Flirt Step 13

  3

  Ga met hem/haar praten. Als je de persoon met wie je flirt nog niet kent kun je jezelf voorstellen (of juist niet) om het flirten verder uit te bouwen. Vermijd slijmerige openingszinnen. Zeg gewoon "Hoi", waarna je je voorstelt, of een eenvoudige vraag stelt, dat is een stuk effectiever en minder geforceerd.
  • Als de ander je naam niet kent, en je bent van nature een spontaan persoon, stel jezelf dan gewoon een keer voor. Dat kan heel eenvoudig zijn, zoals "Hoi, ik ben [naam]". En hoe heet jij?". Zorg er voor dat je de naam van de ander goed verstaat. Om de naam te onthouden kun je deze meteen herhalen nadat hij/zij het heeft gezegd (Bijvoorbeeld: "Lily. Wat een mooie naam.").
  • Of, als je vindt dat de ander wat harder voor je moet werken, kun je je naam nog een tijdje geheim houden. Als de ander het echt wil weten zal hij of zij wat onderzoek moeten gaan doen, of wat meer achter je aan moeten zitten.
 4. Titel afbeelding Flirt Step 14

  4

  Begin een gesprek. Of je de ander nu al een beetje kent of niet, een gesprek is de beste manier om het flirten naar een hoger niveau te tillen. Hier volgen wat richtlijnen:
  • De beste manier om een gesprek te beginnen met iemand die je niet kent is door te starten met een observatie die eindigt in een vraag: "Lekker weer vandaag, vind je niet?" of "Wat is het hier druk, hè?". Wat je zegt is eigenlijk niet zo belangrijk - je nodigt de ander gewoon uit om met je te praten.
  • Als je de ander al eerder hebt ontmoet kun je een gesprek beginnen op basis van een ervaring of interesse die je deelt. Je kunt het bijvoorbeeld hebben over een les die je samen volgt of de trein die jullie beiden naar je werk nemen. Nogmaals, het onderwerp is niet zo belangrijk - wat belangrijk is, is dat je hem of haar vraagt om met je te praten.
  • Peil de reactie. Als de ander goed reageert kun je de conversatie voortzetten. Als de ander niet of ongeïnteresseerd reageert, is hij of zij waarschijnlijk niet geïnteresseerd in jouw geflirt.
 5. Titel afbeelding Flirt Step 15

  5

  Hou het luchtig. Breng niet te veel persoonlijke dingen ter sprake. Praat over de omgeving om je heen, over een concert waar je net geweest bent, etc. Hou persoonlijke zaken (zoals religie, geld, relaties, opleiding enzovoorts) er buiten, behalve als je weet dat de ander graag wat diepere onderwerpen aansnijdt zonder te emotioneel te worden. Over het algemeen kun je beter niet praten over onderwerpen die voor jullie persoonlijk relevant zijn (zoals religie) totdat je elkaar beter kent.
  • Het is makkelijker om het tijdens het flirten over leuke en luchtige dingen te hebben, zoals je huisdier, televisieseries of je favoriete vakantiebestemming. Dat betekent niet dat je moet doen alsof je dom bent, maar dat je moet ontspannen en de diepere gesprekken voor later moet bewaren.
  • Wees speels. Speelsheid betekent dat je jezelf niet te serieus neemt, dat je een grappig doet, dat je de ander een beetje plaagt of over iets heel onverwachts gaat praten. Het betekent ook dat je je niet te druk maakt over het verloop van het gesprek.
 6. Titel afbeelding Flirt Step 16

  6

  Gebruik lichaamstaal om je bedoelingen duidelijk te maken. Non-verbale aanwijzingen zeggen vaak veel meer over hoe je je voelt dan woorden, dus zorg dat je laat zien wat je bedoelt. Probeer de volgende dingen:
  • Hou je houding "open". Kruis je armen of benen niet, dit zijn vaak tekens dat je jezelf wilt afschermen van de ander.
  • Draai je lichaam een beetje naar de ander toe. Ga zo zitten of staan dat je naar de ander bent toegekeerd. Draai je bovenlichaam naar hem/haar toe, of wijs met je voeten in die richting.
  • Raak hem of haar aan. Initieer heel terloops lichamelijk contact door hem of haar even op de onderarm aan te raken, of door "per ongeluk" iets te dichtbij elkaar te lopen waardoor je handen even tegen elkaar komen.
  • Speel met je haar (meisjes). Met je haar spelen is meestal een teken dat je een beetje zenuwachtig bent, wat goed is als je de ander leuk vindt - je wilt haast dat hij/zij weet dat je nerveus bent, want dat laat zien dat je geïnteresseerd bent. Om dit bewust aan de ander te laten weten kun je langzaam een pluk haar om je vinger wikkelen terwijl je praat.
 7. Titel afbeelding Flirt Step 17

  7

  Raak de ander aan. De eerste keren dat je de ander aanraakt moet je zorgen dat hij of zij zich niet "gevangen" voelt. Afhankelijk van waar je hem of haar aanraakt moet de aanraking net lang genoeg zijn zodat het duidelijk is dat je het expres deed, maar niet langer dan dat. Pak niet meteen een hand of arm vast, maar doe bijvoorbeeld alsof je even een vuiltje van een mouw afveegt, of raak "per ongeluk" elkaars voeten of knieën terwijl je zit.
  • Al deze aanrakingen kunnen zonder dat de ander in verlegenheid wordt gebracht netjes worden afgewezen, dus als de ander nog niet klaar is voor dat soort contact hoeft hij/zij je niet volledig af te wijzen.
 8. Titel afbeelding Flirt Step 18

  8

  Geef de ander al vroeg in het gesprek complimentjes. Het lijkt misschien wat snel, maar het is goed als je meteen duidelijk maakt dat je in de ander geïnteresseerd bent voordat er alleen maar een goede vriendschap ontstaat. Raap al je zelfvertrouwen bij elkaar en laat de gelegenheid niet voorbij gaan - je weet nooit wanneer de volgende kans is. Hier zijn wat technieken om te proberen:
  • Hou oogcontact wanneer je een compliment uitspreekt. Als je wegkijkt kan de ander denken dat je het niet meent.
  • Verlaag de toon en het volume van je stem een beetje. Dat zorgt dat je stem wat intiemer en een beetje sexy klinkt. Daarnaast moet de ander dan wat dichterbij komen om het te kunnen horen.
  • Gebruik de interesses van de ander in je voordeel. Als je weet dat de ander al een relatie met iemand heeft, kun je dat in je voordeel gebruiken door een compliment te geven.
  • Probeer het compliment in het gesprek te verweven. Als hij of zij bijvoorbeeld zegt dat hij/zij een vreselijke dag heeft gehad, kun je iets zeggen als "Ik kan er niet tegen om iemand die zo lief is zo ongelukkig te zien. Wat kan ik doen om je op te vrolijken?"
  • Wees voorzichtig met complimenten over uiterlijk. Een meisje vindt het misschien leuk als je iets over haar ogen zegt, maar ze vindt het wellicht eng als je te snel over haar lichaam begint. Hou het netjes en blijf bij deze fysieke kenmerken:
   • Ogen
   • Glimlach
   • Lippen
   • Haar
   • Handen
 9. Titel afbeelding Flirt Step 19

  9

  Hou de gesprekken kort. Onthou dat je altijd meer vraag kunt creëren door de voorraad schaars te houden, dus probeer de ontmoeting kort te houden. Praat niet elke dag met hem/haar. Maak er iets bijzonders van, en hou het bij een paar keer per week.
  • Laat het gesprek niet langer duren dan 5 tot 10 minuten. Hoe langer het doorgaat, hoe groter de kans is op een ongemakkelijke stilte.
  • Laat de ander naar jou toe komen. Nadat je er werk van hebt gemaakt om het gesprek te initiëren en de interesse aan te wakkeren kun je een stapje terug doen en kijken of hij/zij jou gaat opzoeken. Zo kun je de interesse van de ander peilen en de spanning opbouwen.
 10. Titel afbeelding Flirt Step 20

  10

  Sluit de deal. Als je geflirt tot nu toe succesvol is geweest en je wilt de ander beter leren kennen, is het tijd om te zien of hij/zij een afspraakje met je wil maken. Hier zijn wat mogelijkheden om de ander te vragen:
  • Vraag of de ander plannen heeft op een bepaalde datum. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Wat doe jij aanstaande zaterdag?". Hou de vraag wel open, en vraag niet iets waar alleen met ja of nee op geantwoord kan worden - dan kun je meer informatie loskrijgen. Vraag niet wat iemand vanavond of zelfs morgen doet. Probeer het een beetje vooruit te plannen, zodat je niet te wanhopig overkomt.
  • Stel voor om naar een bepaald evenement te gaan en vraag of hij/zij zin heeft om mee te gaan. Dit is de beste aanpak als je met een hele groep uit wilt. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "We gaan met wat mensen naar de film aanstaande vrijdag. Ik zou het heel leuk vinden als je ook mee gaat".
  • Wees recht voor zijn raap. Als je heel zelfverzekerd bent kun je gewoon zeggen waar het op staat. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik zou dolgraag een keer met je uitgaan. Wanneer kun je?".

2 Flirten via sms'jes of chats

 1. Titel afbeelding Flirt Step 1

  1

  Pak het ongedwongen aan. Zorg dat je niet zo zenuwachtig bent dat je de basistechnieken van communicatie helemaal vergeet. Probeer kalm te blijven en begin het gesprek heel terloops. Als je nog niet eerder online contact hebt gehad met de persoon in kwestie moet je eerst een excuus bedenken om met hem/haar te praten, door bijvoorbeeld iets te vragen over huiswerk of over een sport waar je allebei van houdt. Als je de persoon voor het eerst een sms stuurt, zorg dan wel dat hij/zij weet wie je bent en dat je hem/haar niet laat schrikken. Hier zijn wat mogelijkheden om het gesprek mee te beginnen:
  • "Hee, hoe gaat het?"
  • "Heb je gehoord/gezien dat [vul hier een gebeurtenis in waar jullie allebei iets vanaf weten]?"
  • "Hoe is je week tot nu toe?"
 2. Titel afbeelding Flirt Step 2

  2

  Praat niet teveel over jezelf. Dit is een belangrijk principe als je met mensen praat: De meeste mensen praten graag over zichzelf omdat ze daar het meeste vanaf weten. In plaats van de makkelijkste weg te kiezen en eindeloos over jou te praten kun je de ander aanmoedigen over zichzelf te vertellen. Natuurlijk moet je wel af en toe iets persoonlijks aan het gesprek toevoegen zodat hij of zij ook weer vragen aan jou kan stellen. Het belangrijkste is dat je het aan hem/haar overlaat om interesse in jou te tonen.
  • Deze tactiek dient twee doelen: Het houdt het gesprek op gang en het zorgt dat je de ander beter leert kennen.
  • Je hoeft van te voren nog niets van de andere persoon te weten als je deze stap wilt uitvoeren. Als je hem of haar nog niet zo goed kent, kun je bijvoorbeeld vragen:
   • "Hoe was je dag vandaag?"
   • "Wat doe jij nou graag in je vrije tijd?"
  • Als je de ander al een beetje kent kun je je richten op een hobby of interesse van de ander. Misschien weet je dat hij heel erg van voetbal houdt, of dat zij verslaafd is aan lezen. "Heb je gisteren Ajax tegen AZ gezien?" of "Heb je nog goede boeken gelezen de laatste tijd?" zijn dan goede openingszinnen.
 3. Titel afbeelding Flirt Step 3

  3

  Weet wanneer je naar wat meer informatie moet vissen. Je kunt de discussie levendig en interessant houden zonder meteen te persoonlijk te worden. Je kunt bijvoorbeeld vragen wat hij of zijn nou zo leuk vindt aan schoonspringen; meteen al naar familierelaties of hechte vriendschappen vragen zou misschien wat te ver gaan. Je kunt het op een grappige, flirterige manier doen die niet te serieus overkomt, zodat het niet lijkt alsof je een interview afneemt. Hier volgen wat manieren om op een flirterige manier aan meer informatie te komen:
  • "Ben je van plan om de hele avond achter je computer te blijven zitten, of heb je spannendere plannen?"
  • "Ga je wel je best doen bij de wedstrijd vanavond?"
  • "Ik zag dat je een schattig poesje op je profielfoto hebt staan. Besteed je daar je meeste tijd aan?"
 4. Titel afbeelding Flirt Step 4

  4

  Geef de ander al vroeg in de conversatie een complimentje. Wees niet bang en sla deze stap niet over - het lijkt misschien moeilijk, maar het is ontzettend belangrijk. Met een complimentje laat je weten dat je mogelijk geïnteresseerd bent om een afspraakje te maken, waardoor je meer wordt dan alleen maar vrienden. Als je nog geen complimentjes geeft en het gesprek alleen maar laat doorkabbelen op een vriendschappelijke manier, is het de volgende keer misschien te laat. Hier volgen wat complimentjes die je zou kunnen gebruiken:
  • Als je de ander nog niet zo heel goed kent, maar daar wel werk van wilt maken, kun je een compliment geven dat die richting op gaat. Zeg bijvoorbeeld: "Ik kan zo lekker met jou kletsen" of "Ik kan haast niet geloven dat ik iemand leer kennen die zo interessant is als jij."
  • Probeer het compliment te verweven in het gesprek. Als hij of zij bijvoorbeeld zegt dat hij/zij een vreselijke dag heeft gehad, kun je iets zeggen als "Ik kan er niet tegen om iemand die zo lief is zo ongelukkig te zien. Wat kan ik doen om je op te vrolijken?"
 5. Titel afbeelding Flirt Step 5

  5

  Durf een beetje brutaal te zijn. Als geen van bovenstaande suggesties je wat lijken, wees dan recht voor zijn raap en geef hem/haar een wat brutaler compliment. Probeer deze mogelijkheden, gebruik het bijvoeglijk naamwoord dat het beste bij die ander past, of verzin zelf iets:
  • "Ik hoop dat je wel weet dat je prachtig/mooi/geweldig/mijn favoriete persoon om mee te praten/etc. bent."
  • "Sorry als dit een beetje snel is, maar ik moet je zeggen dat je geweldig/mooi/bijzonder/etc. bent."
 6. Titel afbeelding Flirt Step 6

  6

  Overstelp hem/haar niet met complimenten als het daar nog te vroeg voor is. Als je de ander een klein beetje laat gissen naar jouw gevoelens voor hem/haar kan dat je juist wat aantrekkelijker maken, omdat je dan wat mysterieuzer overkomt. Je moet de ander niet compleet in het duister laten tasten over wat je van hem/haar vindt, maar hij/zij moet zich afvragen hoe leuk je hem/haar precies vindt. Als je openlijk zegt: "Ik ben smoorverliefd op je", of "Ik heb je altijd al zo'n lekker ding gevonden", valt er niets meer te gissen.
  • In plaats daarvan kun je een sms of chat sturen met daarin iets als: "Je zag er zo schattig uit in je nieuwe trui vandaag", of een andere opmerking die lief en flirterig is zonder alles meteen duidelijk te maken.
 7. Titel afbeelding Flirt Step 7

  7

  Overtuig de ander ervan dat hij/zij jou moet benaderen, in plaats van al het werk zelf te moeten doen. Hoewel je door te flirten wilt laten weten dat je de ander leuk vindt, moet het niet lijken alsof jij alles doet. Je moet dus net vleiend genoeg zijn om te laten weten dat je geïnteresseerd bent, maar je moet het een beetje in het ongewisse laten hoe belangrijk het voor je is. Om dat te bereiken kun je de complimenten eerder objectief dan subjectief maken. Hier zijn daar wat voorbeelden van:
  • "Ik vind je ogen zo mooi". Op het eerste gezicht lijkt dit een prima compliment, en het zal vast zeer gewaardeerd worden. Maar een veelgemaakte fout bij romantische complimentjes is dat het vaak begint met de woorden "Ik vind…". Dat verklapt aan de ander dat ze al geslaagd zijn om jou voor zich te winnen. Dat is geweldig als je al een relatie hebt opgebouwd, maar als je het te snel zegt, lijkt het alsof je te makkelijk te krijgen bent.
  • "Je hebt zulke mooie ogen". Hoewel je in beide zinnen vertelt dat je de ogen van de ander mooi vindt, is dit meer een observatie dan een persoonlijke mening. Het impliceert dat je de ander aantrekkelijk vindt, maar het bevestigt het nog niet. Daardoor zal de ander gevleid zijn, en wil hij/zij weten hoe aantrekkelijk je hem/haar dan vindt.
 8. Titel afbeelding Flirt Step 8

  8

  Doe een beetje plagerig. Omdat je geen lichaamstaal kunt gebruiken bij een sms of chat, zul je op je woorden moeten vertrouwen om de stemming luchtig en leuk te houden. Maak in het begin vooral grapjes over dingen die jullie beide hebben meegemaakt, wees sarcastisch ("Ja, TUURLIJK zie jij er 's morgens uit als een trol"), en overdrijf ("Jij kunt dit waarschijnlijk duizend keer beter dan ik").
  • Maak het wel duidelijk dat je grapjes maakt. Het nadeel van sms is dat je niet altijd zeker weet wat iemand bedoelt. Als je met iemand flirt door grapjes te maken, wees er dan zeker van dat de ander weet dat het grappig bedoeld is. Gebruik knipogende smileys, schrijf alles in hoofdletters of typ extra uitroeptekens om het duidelijk te maken.
   • Als je iets hebt gestuurd waarvan je later denkt dat het verkeerd opgevat kan worden, verduidelijk het dan alsnog. Schrijf er iets achteraan als "Grapje!" om de boel te redden.
 9. Titel afbeelding Flirt Step 9

  9

  Laat de ander altijd meer van je willen. Je wilt misschien het liefst eeuwig doorgaan met sms'en, maar het is beter om te stoppen als het gesprek een beetje doodvalt (zoals dat bij alle gesprekken op een gegeven moment het geval is). Om een ongemakkelijke pauze te voorkomen, moet je het gesprek beëindigen voor er een pauze kan vallen. Door het gesprek op een positieve manier te beëindigen heeft de ander al meteen weer zin in het volgende gesprek.
  • Spreek af voor een volgende keer. Zeg iets als "Hee, zullen we morgen rond dezelfde tijd weer even sms'en?" of "Stuur me gauw weer eens een sms!".
  • Als je online chat, laat dan voordat je ophoudt even weten dat je het leuk vond. Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn -- je kunt eenvoudigweg zeggen: "Dit was te gek!" of "Leuk om even met je te praten". In een sms kan het allemaal wat informeler.
  • Wees voorzichtig dat je niet te veel complimenten geeft. Je complimentjes hebben minder betekenis als je ze de hele tijd over hem/haar uitstort. Bewaar ze liever voor betekenisvolle dingen, zoals iets waar hij/zij heel goed in is.
 10. Titel afbeelding Flirt Step 10

  10

  Neem het niet te serieus. Hou in gedachten dat flirten leuk moet zijn, en probeer het niet te erg te vinden als de ander niet op je geflirt reageert - het zal niet altijd lukken. Blijf positief en probeer het nog eens met iemand anders. Net als voor de meeste dingen geldt ook bij flirten: Oefening baart kunst. Niet elke flirt eindigt met een afspraakje. Soms flirt je gewoon voor de lol, in plaats van dat je hoopt dat het ergens toe leidt.
  • Door te flirten kun je nieuwe mensen ontmoeten, zelfvertrouwen krijgen en leren om je tussen anderen te mengen. Je hoeft geen druk te voelen om er betekenis aan te geven, en het hoeft niet perfect te gaan.

Tips

 • Klaag niet terwijl je flirt. Onthou dat de wereld niet rond jou draait. Als je te veel klaagt vinden anderen je depressief en gaan ze je ontwijken. Dit geldt ook als je jezelf de hele tijd beledigt of kleineert. Dat is niet bescheiden, het is een vorm van aandacht trekken.
 • Gebruik je telefoon niet (dus ook niet sms'en) terwijl je met iemand aan het flirten bent. Dan lijkt het alsof je liever met iemand praat die er niet is, of dat je al een relatie met een ander hebt.
 • Als je met een meisje flirt en je wilt haar aanraken, probeer dat dan eerst door je goede manieren te laten zien. Geef haar bijvoorbeeld een hand als ze over een smal stoepje moet lopen of als ze uit de auto moet stappen. Hoe reageert ze daarop? Vindt ze dat leuk? Of laat ze je zo snel mogelijk los?
 • Flirt op een manier die gepast is in een bepaalde situatie. Een bibliotheek of dansvloer zijn misschien niet de beste plekken om met elkaar te praten. Glimlach in dat geval, laat zien dat je geïnteresseerd bent en wacht op het moment dat je elkaar in de gang of in een wat rustiger café tegenkomt. Ga de ander echter niet volgen omdat je te zenuwachtig bent om hem/haar aan te spreken; dat kan beangstigend zijn. Praat meteen met hem/haar als je de kans krijgt.
 • Flirt niet met iemand waar je niet op romantische wijze in geïnteresseerd bent, behalve als je 100% zeker weet dat de ander dat ook niet in jou is. Anders kan je de ander het hoofd op hol brengen, en dat kan een ongemakkelijke situatie opleveren.
 • Wees niet behoeftig. Behoeftigheid is een voorloper van obsessie, en dat is eng. Behoeftige mensen zijn niet stabiel en uit balans, omdat hun geluk afhangt van anderen. Als je uitstraalt dat je helemaal kapot zult zijn als de ander geen interesse in je heeft kun je niet luchtig en leuk flirten.
 • Je kunt niet overal flirten. Op een begrafenis is het bijvoorbeeld niet gepast om te flirten. Op het werk is het ook niet zo'n goed idee. Als je toch op je werk flirt, gedraag je dan netjes en ga er niet mee door als de ander niet geïnteresseerd blijkt.
 • Als je niet graag zijn of haar telefoonnummer vraagt, geef dan jouw nummer aan hem/haar. Als hij/zij echt geïnteresseerd is word je wel gebeld. Je kunt ook je e-mailadres geven.

163

Zahra Doe Morbi gravida, sem non egestas ullamcorper, tellus ante laoreet nisl, id iaculis urna eros vel turpis curabitur.

3 Comments

Zahra Doejune 2, 2017
Morbi gravida, sem non egestas ullamcorper, tellus ante laoreet nisl, id iaculis urna eros vel turpis curabitur.
Zahra Doejune 2, 2017
Morbi gravida, sem non egestas ullamcorper, tellus ante laoreet nisl, id iaculis urna eros vel turpis curabitur.
Zahra Doejune 2, 2017
Morbi gravida, sem non egestas ullamcorper, tellus ante laoreet nisl, id iaculis urna eros vel turpis curabitur.

Leavy Reply

Your Name (required) Your Name (required) Your Message